• ΠΦΣ: Παράνομη χρήση της λέξεως pharmacy

  Αθήνα, 12/10/2016

  Αριθμ. Πρωτ. 2611

  Προς :
  1. Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας
  2. Περιφερειακές Ενότητες της Χώρας (Διευθύνσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας)
  Κοινοποίηση : Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός

  Θέμα: «Παράνομη χρήση της λέξεως pharmacy»

  Ο Π.Φ.Σ. ενεργώντας με γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας και την τήρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας, δυνάμει του υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 2468/27.9.2016 εγγράφου του, απέστειλε προς την Περιφέρεια Αττικής και τον Ε.Ο.Φ. καταγγελία ότι στο κατάστημα της εταιρείας «HONDOS CENTER», κείμενο στην Αθήνα επί της οδού Ομήρου 4, επί της βιτρίνας αυτού, υφίσταται η επιγραφή «Cosmetic Pharmacy», με προφανή σκοπό την παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού ότι εντός του καταστήματος λειτουργεί νομίμως αδειοδοτημένο φαρμακείο, κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων, αιτούμενος συνάμα να προβούν οι ανωτέρω φορείς σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την άμεση αφαίρεση της ως άνω επιγραφής, όπως επίσης και την απαγόρευση χρήσης αυτής ή παρόμοιας στο μέλλον.

   

  Πράγματι, η Περιφέρεια Αττικής, ενεργώντας και ανταποκρινόμενη άμεσα, δυνάμει του υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 18943/06.10.2016 εγγράφου της, απευθυνόμενου προς την εταιρεία «HONDOS CENTER» και κοινοποιούμενου προς τον Π.Φ.Σ., με θέμα «Σχετικά με την χρήση της λέξης «PHARMACY» στην πρόσοψη του καταστήματος επί της οδού Ομήρου» καλεί την ως άνω εταιρεία «όπως διαγράψετε τη λέξη «PHARMACY» (η οποία παραπέμπει στην ελληνική «φαρμακείο»), σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 43 του Ν. 5607/1932».
  Με το ανωτέρω έγγραφό της η Περιφέρεια Αττικής απεδέχθη πλήρως τις σχετικές θέσεις και τα επιχειρήματα του Π.Φ.Σ.

  Περισσότερα...

 • ΚΜΕΣ: Καταχώρηση στοιχείων τιμολογίων

   

  ΑΦΟΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ

  Καταχωρώντας τα ποσά και τους αριθμούς συνταγών στην πρώτη σελίδα και αφού επιλέξετε "ΕΚΔΟΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ" θα δείτε στην επόμενη σελίδα την παρακάτω εικόνα:

  1. Οι φαρμακοποιοί που εκδίδουν τιμολόγια από το πρόγραμμά τους θα πατήσουν την επιλογή "ΕΔΩ" και θα εκτυπώσουν μόνο την σελίδα του συνοδετικού.
  2. Όσοι εκδίδουν τιμολόγια από την ΚΜΕΣ κάνουν κλικ στα μολυβάκια όπου συμπληρώνεται ο αριθμός, η σειρά και ημερομηνία τιμολογίων. Επιλέγετε το "√" που θα βγει δεξιά για να αποθηκευτεί το κάθε ένα τιμολόγιο. Μόλις γίνει πορτοκαλί το κουμπί "ΕΚΔΟΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ" το πατάτε και εμφανίζεται το συνοδευτικό και τα τιμολόγια προς εκτύπωση.
   

  Περισσότερα...

 • Ταμεία ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ: Σχετικά με τα εμβόλια απευαισθητοποίησης

  Σε ότι αφορά τις συνταγές εμβολιών απευαισθητοποίησης, εφαρμόζονται οι ίδιες διατάξεις με τον ΕΟΠΥΥ.

   26 9 2016 TAKSYP Emvolia Apeuesthitopoihshs by dilofevrou_797602160 on Scribd

  Περισσότερα...

  live

  Εφημερίες Φαρμακείων

  Ημερομηνία (27/10/16)
  Εφημερίες σε μορφή PDF

  Ημερολόγιο

  Ημερολόγιο

  Σημαντικές ημερομηνίες

  Αποσύρεται το φάρμακο κατά της χοληστερίνης Tredaptive

  H εταιρεία Merck & Co Inc ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει το φάρμακό της για τη χοληστερίνη, Tredaptive, από την παγκόσμια αγορά, έπειτα από τη σύσταση των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών να ανασταλεί η κυκλοφορία του φαρμάκου στην αγορά.

   Το φάρμακο αυτό τελεί υπό εξέταση στην Ευρώπη, μετά την πρόκληση ανησυχιών για την ασφάλεια, λόγω της αποτυχίας μιας μεγάλης έρευνας.

   Η Merck συνέστησε στους γιατρούς τη διακοπή της συνταγογράφησης του φαρμάκου και την επανεξέταση της θεραπευτικής αγωγής για τους ασθενείς που το λαμβάνουν.

  www.protothema.gr